Escríbanos ó correo: atvgranxa@atvgranxa.es
Visite o noso blog                   Enlaces de interese

Novas

21/01/2011

Albumina e Caseinato

O sector dos productos vitícolas realizou novos estudios científicos sobre o poder alerxénico da caseína láctea e da ovoalbúmina, utilizados como axentes clarificantes na elaboración do viño.
Según o solicitante, esos estudios basanse en novos datos científicos que demostran que é improbable que os vinos clarificados con caseína e ovoalbúmina conforme as boas prácticas de fabricación produzan reaccions adversas en persoas alérxicas o leite ou o ovo. 
O 8 de xuño e 19 de xullo de 2010, a Organización Internacional de la Viña y el Vino solicitou a exención da obriga do etiquetado de la caseína y la ovoalbúmina utilizadas na fabricación de viño como coadyuvantes do proceso de clarificación. E como consecuencia, apruebase o Reglamento (UE) 1266/2010 da Comisión, de 22 de diciembre de 2010, que modifica a Directiva 2007/68/CE por lo que se refire a os requisitos de etiquetado de productos vitícolas La Directiva 2007/68/CE da Comisión de 27 de novembro de 2007, que modifica o anexo III bis de la Directiva 2000/13/CE do Parlamento Europeo e do Consello po lo que se refire a determinados ingredientes alimentarios.


   
Usuario: Contraseña: